A gasztronómiai hazafiságról

2025. július 03. 01:14

Nem az a lényeges, hogy a külföldi ízt ne válasszuk, hanem az, hogy miért válasszuk a hazait mindenből, amiből csak lehetséges.

2025. július 03. 01:14
null

„Egy étel tökéletesítéséhez szükség van nemzeti érzékenységre.” Ezt a Gulyas Hush című, 1868-ban Strasbourgban megjelent, huszonhárom oldalas füzetecske állítja. (Idézi a Cserna-Szabó András – Fehér Béla szerzőpáros Ede a levesben című könyvében.) Úgy tűnik tehát, ha ételt készítünk, akkor ahhoz egyfajta „gasztronómiai hazafiasság” szükségeltetik. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!